štvrtok 18. júna 2009

Tesné parkovanie

Celé dni maľujem steny v novom byte a domov sa vraciam neskoro večer. V Petržalke je vraj vybudovaných 19000 parkovacích miest, ale parkuje tu 60000 aút. Neskoro večer sa väčšinou parkuje už len na chodníky. Občas sa ale pošťastí nejaký malý box, do ktorého sa iné auto nevmestí. V utorok v noci som natrafil na super miesto:


Vpredu 17 centimetrová medzierka, vzadu 7,5 centimetra (áno, bol som to zmerať:-)). V skutočnosti však je to biele auto trochu vytočené a ľavú stranu nárazníka má viac vzadu, teda sa tam dalo pomerne dobre nacúvať:-) Favorit má navyše tú výhodu, že má pomerne mäkké a veľké plastové kryty nárazníkov, a teda sa pri pomalom parkovaní môže "oprieť", o autá za ním a pred ním bez toho, aby ich poškrabal.

pondelok 15. júna 2009

Dve skvelé hračky

Minulý týždeň sme s Miriam skladali kuchynský stôl a stoličky kúpené v obchodnom dome IKEA. Priznám sa, že ma to hrozne bavilo. IKEA dokázala spraviť husárksy kúsok: predáva nedokončený nábytok takým spôsobom, že zákazníkom (takým ako sme my) to robí obrovskú radosť. Oni ušetria čas a priestor, a my máme na pár desiatok minút nádhernú skladačku. Skladanie podľa návodu mi pripomenulo hrávanie sa s hračkou LEGO. Dokonca návody LEGO a IKEA vyzerajú veľmi podobne:


S LEGOm som sa prestal hrávať len asi pred dvoma rokmi, a som šťastný, že to hluché obdobie, kým sa raz k LEGu vrátim s našimi malými deťmi, môžem celkom pekne preklenúť s pomocou stavebníc z IKEy:-)

utorok 2. júna 2009

Jej veľký brat ma sleduje

Z rozumných dôvodov po tieto dni často rozmýšľam o svadbe. Sem tam aj spomínam, aké bolo naše chodenie s Miriam. Dnes si tu teda pre pobavenie verejne zaspomínam na jednu z prvých skúseností s mojou budúcou rodinou, konkrétne s bratom mojej snúbenice:-)

Keď sme s Miriam chodili asi pol roka, prišla mi raz takáto zvláštne napísaná obálka:


Nebolo mi celkom jasné, prečo je moja adresa napísaná na písacom stroji, a už vôbec som netušil, kto je B.B. Keď som obálku otvoril, našiel som v nej pohľadnicu:



"BIG BROTHER is watching you." Konečne mi docvaklo, kto to poslal - predsa Miriamkin veľký brat:-)

Dnes mi pri upratovaní tá pohľadnica náhodou padla do ruky a znova som sa po tých pár rokoch dobre pobavil. Mám rád originálne pohľadnice a toto som musel napísať - budem mať proste vtipného švagra a tým sa predsa rád pred svetom pochválim.