nedeľa 30. novembra 2014

Intro to Science

Zvláštnou zhodou okolností som sa dostal k učeniu predmetu, ktorý som už pár rokov túžil učiť. Intro to Science. Mojou snahou je tu cez zážitok sprostredkovať aspoň niektoré zo spôsobov vedeckého uvažovania. Teda, nie rozprávať iba o vedeckej metóde, ale umožniť študentom vedeckú metódu prežiť v ich vlastnej činnosti.

Samozrejme, popri tomto vznešenom cieli vyjde aj čas na blbosti - a tak sme si minulý týždeň v rámci iniciačného rituálu všetci takto zapaľovali ruky:



Za toto slow motion video ďakujem Filipovi K.


Rádio Piešťany

V ostatnom čase som si pri cestovaní po D1 všimol vysielanie rozhlasovej stanice Rádio Piešťany. Myslím, že v mojom osobnom rebríčku je to rozhlasová stanica, ktorú som schopný vydržať s chuťou počúvať bez preladenia najdlhšie. Dramaturg tohto rádia robí skvelú prácu a cesta od Trnavy po Nové mesto nad Váhom sa pre mňa stáva odmenou s výbornou hudbou. Dnes som napríklad vďaka tomuto rádiu spoznal arménskeho hudobníka Tigrana Hamasyana:



Tu je web rádia: http://www.radiopiestany.sk/
A tu môžete skúsiť, či budete mať šťastie na dobrú pesničku, ak si zapnete stream: http://www.radiopiestany.sk/player.html