streda 1. apríla 2009

Písanie ospravedlnenia

Na Tvorivom písaní máme povinnosť napísať si ospravedlnenie v prípade, že neprídeme na seminár. Toto ospravedlnenie sa potom akceptuje podľa toho, akú má úroveň štylistiky a celkovú úpravu. Dobrý systém, nie?

Ja som minulý piatok chýbal, tak ako ospravedlnenie odovzdávam toto video:



O "filozofický" výklad sa v prípade záujmu môžem podeliť v komentároch:-)

pošli na vybrali.sme.sk

8 komentárov:

fedoo povedal(a)...

tak teda vykladaj

miriam povedal(a)...

ja ta chcem!

rasťo povedal(a)...

Ďakujem za komentáre.

Teda, ono to nie je žiadna filozofia... len taký malý paradox. Že hoci pri písaní mejlov môžeme text spätne editovať, nevznikajú lepšie texty, ako keď sme ich písavali rukou na papier. A možno ich ani nepíšeme vždy o toľko rýchlejšie.

No a ešte som chcel ukázať, že každý, hoci aj suchý text má svoj príbeh. Ktovie, aké myšlienky vírili hlavou autorovi pri písaní toho-ktorého textu. A ktovie, koľkokrát je pozdrav "s úctou" myslený s úctou a "dobrý deň" s prianím dobrého dňa...

No a na koniec, keby to predsalen niekomu náhodou nebolo jasné: predmet Tvorivé písanie je geniálny. Odporúčam si ho zapísať. Nematfyzáci môžu závidieť.

Video bolo vyrobené s pomocou free softvéru camstudio na snímanie obrazu z monitora - je to nahrávka toho, ako som text písal v textovom editore. Najprv som pozliepal hudbu podľa pripravenej osnovy, a potom som viac-menej improvizoval podľa hudby to písanie.

Unknown povedal(a)...

Tieto tvoje veci z tvoriveho pisania su uplne... tvorive! :)

Peter Richtárik povedal(a)...

Fantazia! Vyborne!

Scripture Union povedal(a)...

neskutocne tvorive! tesim sa na tvoje vytvory na campe :-)

Beata Stupakova povedal(a)...

Ahoj Rasto, cez jeden Romanov link na facebooku som sa nejako dostala na tento tvoj blok a musim priznat, ze ma nielen pobavil, ale hlavne mi ukazal matiku z jej lepsej stranky... Tusim ju zacinam mat radsej. Mam pocit, ze ty si si to studium na matfyze normalne vychutnaval. No a toto video je uplne, ale uplne super!!!

rasťo povedal(a)...

Ahoj Bea!

Ďakujem za povzbudivý koment! No, matfyz som si určite vychutnával, a keby som si mal vysokú školu vybrať ešte raz, tak by to bol určite znova matfyz :-) Asi najzaujímavejšou a aj najpoučnejšou pre mňa bola práca na diplomovke - bol to môj čas najsústredenejšej práce a dosť ma to bavilo.

Inak, nespravil jednu skúšku, takže na fakulte ešte nejaký čas pobudnem...

Čo sa týka vychutnávania si matfyzu, chcel by som sem raz napísať príspevok učiteľoch, ktorí ma najviac ovplyvnili, a o predmetoch, ktoré ma najviac bavili, ako inšpiráciu... ale tým, že budem štátnicovať až o rok, bolo by to trochu rozpačité... tak asi až časom.