streda 13. januára 2010

Dôkaz sporom

Pri dôkaze iracionality druhej odmocniny z 2 sme opäť narazili na dôkaz sporom. Kliknite na obrázok, aby sa vám komix zobrazil v plnom rozlíšení:

12 komentárov:

Anonymný povedal(a)...

Parádička!

Seriózn, grafika super, text super, písmo super, podanie super. Treba takýchto ešte spraviť 149 a vydať knihu! I am serious.

rasťo povedal(a)...

Dakujem, to si ma teda povzbudil, budem sa snazit! A ked potom raz o 40 rokov pojdem do dochodku, tak to vsetko dam dokopy a vydam! :-)

Anonymný povedal(a)...

Povedzme, že o 5 rokov; ale čakať 40 by znamenalo okrádať Slovenskú mládež ;-)

Naozaj by som z týchto komixov rád niekedy videl knihu.

Bolo by to niečo ako Ekonómia z nadhľadu od Ódora, iba o matematike. Alebo ako logikomix. Podobné ale úplne iné a originálne.

Roman povedal(a)...

Rasto, suhlasim s predbarakom! To je uplne skvele! Ja vdaka Tvojmu blogu snad opat objavim lasku k matematike! Kresli, maluj, rataj, len tak dalej, bro! Tesim sa na knihu!

Risko povedal(a)...

Nadhera! Krasne vysvetlene.

MM povedal(a)...

Vtipné, zaujímavo nakreslené a matematicky správne - zajtra to určite použijem na matematickom krúžku - to je zatiaľ najlepšie, čo som na webe k dôkazu sporom našla. Díky - MM - učiteľka matematiky na gymnáziu v Kežmarku

MM povedal(a)...
Tento komentár bol odstránený autorom.
Unknown povedal(a)...

Pan ucitel, to je haluz :D:D:D Len stale nevieme pochopit, jak je mozne, ze este stale zijete, ked ste sa po pade do priekopy zabil...?
K+H jurikove

rasťo povedal(a)...

dakujem za vsetky pozvbudive komentare!

no a sestry jurikove, vam zas musim pripomenut, ze vsetky pribehy, ktore na vyucovani pouzivam su PRAVDIVE alebo POUCNE. to znamena, ze niektore su PRAVDIVE aj POUCNE, niektore su iba PRAVDIVE, no a niektore ine su zas iba POUCNE. tak toto je pribeh z tej poslednej kategorie :-)

Lukáš B. povedal(a)...

Pán učiteľ, presne tento dôkaz ma prinútil rozmýšľať o študovaní na MatFyze :-)Fascinuje ma to...

Ku komiksu:
Krásne spracované, výborný nápad a súhlasím s predošlými prispievateľmi, mali by ste vydať knihu, niečo ako "Matematické komiksy pre bežných ľudí", lebo takto krásne a jednoducho som matematickú vetu vysvetliť nevidel. Ako hovorí náš učiteľ DJu, veda je niečo, čo je veľmi zložito definované a napísané, ale v skutočnosti veľmi jednoduché.

PS: Dnes sa púšťam do učenia na stredajší Speaking test, držte mi palce :-)

Prajem krásny zvyšok víkendu. LB z 1B

Pavel Chalmoviansky povedal(a)...

Klobúk dolu Rasťo, invenčné ako vždy! Prial by som každému takého učiteľa matematiky.

Ondrej povedal(a)...

Uz davnejsie som premyslal ze do akej miery je to , ktory predmet cloveka bavi ovplyvnene tym akeho ma na dany predmet vyucujuceho.....V tvojom pripade sa obavam ze by sa matfyz mal obavat masivneho prilevu studentov tesiacich sa z matematiky....