piatok 24. júla 2015

Ja chcem dramaturga!

Slovenský rozhlas, presnejšie jeho prvý vysielací okruh, Rádio Slovensko, chytíte na Slovensku fakt asi všade. Rádio Slovensko nemusí bojovať o poslucháča, je to stanica, ktorú väčšina obyvateľov Slovenska desiatky rokov neprelaďuje. Prečo mám potom ale pocit, že táto stanica v ostatných rokoch brutálne podlieza latku vkusu a snaží sa zaujať tým plíživým popom, za aký by sa nehanbili ani na Rádiu Expres, či iných zúfalých komerčných staniciach, ktoré sú (asi) existenčne nútené podsúvať hudbu pre hudobne nekultivovaných poslucháčov?


Slovenský rozhlas, Ty o poslucháčov nebojuješ. Naopak, máš šancu si svojich poslucháčov kultivovať. Tak prosím, nehraj už viac tie zámorské sračky, ani československú lúzu. Siahni po kvalitnom hudobnom dedičstve a vychovávaj citlivé zvyšky našich duší. 

1 komentár:

Charon ME povedal(a)...

nebol by som prekvapeny keby v tom prsty mali vplyvne slovenske "osobnosti" ciastocne zodpovedne aj za nezmysly v autorskom zakone, SOZA alebo aj nedavny vysmech zdraveho rozumu v podobe schvalenych kvot na hranie "slovenskej" hudby v radiach. Alebo to jednoducho mozu byt aj zamestnanci radia ktorych nikto nekontroluje a tak si pustaju co sa paci im.