piatok 9. októbra 2009

WICK

Na našej škole majú všetci študenti jedno políčko rozvrhu úplne rovnaké. V piatok patrí štvrtá hodina predmetu, ktorý sa volá WICK. Je to skratka, ktorá znamená Weekly Inspiration Club for Kids. Nie je to vyučovací predmet, ktorý by ste našli v nejakom štátnom vzdelávacom programe. WICK vyzerá tak, že všetci študenti aj učitelia sa nahrnú na jedno veľké miesto s veľa stoličkami a kobercom. A potom príde hosť a rozpráva zaujímavé veci. Mal by nás inšpirovať a načrtnúť veciam iný, širší obzor. Na chvíľu všetci odlepíme zrak od zošitov a učebníc, a z nadhľadu sa pozrieme na veci, na ktoré obyčajne nedovidíme.

Tak napríklad ostatné dva týždne sme mali rovnakú tému - "20 rokov po", a naši hostia rozprávali o komunizme, o novembri a trochu aj o porevolučných rokoch na Slovensku. Pred týždňom tu bol novinár Š. Hríb a dnes sme tu mali sociologičku prof. I. Radičovú. Ale už tu vraj boli aj rôzni umelci, aj prírodovedci... takže sa veľmi teším, že tu na škole máme takýto unikátny priestor pre inšpiráciu.

Prvý WICK v tomto školskom roku bol na to, aby študenti spoznali nových učiteľov, ktorí práve nastúpili do školy. Cieľom bolo ukázať, že aj taký učiteľ je inak celkom normálny človek. Že pod šatami učiteľa sa skrýva ľudská bytosť so svojimi postojmi, záujmami, životom. Ja som sa teda mojej novej škole predstavil takto:

Žiadne komentáre: